Mijn foto
Dit voorjaar en in de zomer van 2014 is de eerste volledige voorstelling van Charlotte Caeckaert te zien op Festival Cement, Karavaan, Terschellings Oerol, Theater aan Zee, Theaterfestival Boulevard en in STUK in Leuven. “Ik kies voor hier, Voor dit, Voor jullie, Voor onze verruimtening. De strijd in schoonheid.”

Een zeer beknopte geschiedenis


Rond 1427

Jeanne d’Arc krijgt op ongeveer 15-jarige leeftijd een boodschap van de aartsengel Michaël. Zij wordt geroepen om Frankrijk van de Engelsen bevrijden, en het beleg van Orleans te breken, om zo mogelijk te maken dat de dauphin (kroonprins) van Frankrijk tot koning gekroond kan worden.

Na een moeilijke weg slaagt ze er in om tot bij de dauphin te komen en hem ervan te overtuigen haar een leger toe te vertrouwen.

‘De Maagd van Orleans’ is geboren.

In 2 jaar tijd behaalt zij vele overwinningen op de Engelsen, die enorme schrik van haar hebben: een heks met buitengewone krachten. Gilles, één van de rijkste mannen van Frankrijk, staat hierbij onvoorwaardelijk aan haar zijde.

Haar missie slaagt. De dauphin wordt tot koning gekroond.

Toch wordt Jeanne, inmiddels 19 jaar oud, gevangen genomen op één van de slagvelden, door een partijdige kerkelijke rechtbank beticht van hekserij en ter dood veroordeeld. Op 21 jarige leeftijd eindigt haar leven op de brandstapel in Rouen.
Vijfentwintig jaar later laat de paus het proces herzien, wordt ze onschuldig bevonden en krijgt ze de titel van martelares.


Gilles keert zich na haar dood tot de zwarte magie. Hij verkracht en vermoord vele jonge jongetjes tot ook hij op de brandstapel belandt.

In 1920 is Jeanne d’Arc heilig verklaard.