Mijn foto
Dit voorjaar en in de zomer van 2014 is de eerste volledige voorstelling van Charlotte Caeckaert te zien op Festival Cement, Karavaan, Terschellings Oerol, Theater aan Zee, Theaterfestival Boulevard en in STUK in Leuven. “Ik kies voor hier, Voor dit, Voor jullie, Voor onze verruimtening. De strijd in schoonheid.”

Charlotte Caeckaert


trekpaard

Charlotte Caeckaert is verwekt tussen Oost en West-Vlaanderen door een facteur en facteuse. Haar eerste levensjaren beleefde zij in een caravan, wachtend op een huis dat de facteur aan het bouwen was.Van het kleine dorp (Ursel) reisde zij op en neer naar Brugge om woordkunst-drama te studeren. Zij was hiermee niet klaar en studeerde verder bij Dora van der Groen, artistiek leider van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen (nu Studio Herman Teirlinckinstituut).
Charlotte verplaatste zich zo van het platteland naar de grootstad. De honger was er naar groter en meer. Als actrice over de grens belande zij in Rotterdam, een echte metropool (naar haar gevoel zeker).
“Het was voor mij het begin van een ontdekkingstocht door het Nederlandse theaterlandschap. Ik werd enorm gepakt door theater op locatie en demarrerende voorbeelden,  waardoor ik nu voor het eerst mijn eigen goesting eens wil doen.”

demarrage 2012 op Over het IJ in de Afbramerij